A Bajcsy Rádióklub múltja

5lvÉn így emlékszem, ilyennek láttam

- Mi lenne, ha együtt készülnénk a felvételire?

Miénk volt a világ, hiszen pár napja sikeresen túlestünk az érettségin, a technikusi oklevelet már a zsebünkben éreztük, az egyetem, főiskola pedig 1971 koranyarának napsütésében végtelenül távolinak tűnt.

Miért is ne? Ha lazán vesszük, akkor is sikerülni fog. Laci ki is hozott pár könyvet Kelenföldre, de inkább napoztunk, beszélgettünk.

- De hát innen, a korlátról ki lehetne húzni egy longvájert - mondta Laci. Ráhagytam.

No nem volt egész véletlen ez az egész, páran az osztályból tudtuk egymásról, hogy nemcsak a villamosenergiaipar érdekel bennünket. Volt, aki gitározott, ahhoz épített csöves erősítőt (én egy ECL86-tal), más "csak úgy" forrasztgatott össze áramköröket, magnóztunk, zenéltünk, építettünk ezt-azt, hiszen akkor se tudtuk volna megvenni a hangszedőt, torzítót, kábeleket, egyéb kellékeket, ha lehetett volna kapni. Persze a korabeli Ezermester bolt 30 Ft-os zsákbamacskája, esetleg a Fő utcai Szalkai-bolt sokat segített.

De menjük még jobban vissza. Hetedik (vagy hatodik?) végén a Sopron Úti általános iskola elektrotechnikai tábort hirdetett, jelentkeztem. 1965-öt vagy 66-ot írtunk, az alsógödi MHSZ-bázisra kerültünk, kéttranzisztoros villogót építettünk, megtanultuk az antennaszigetelő szakszerű felszerelését, egyebeket. De tudtuk, hogy a kastélyépületben titokzatos dolgok folynak, oda nekünk nem volt belépésünk, de a nagyobbak - ha jól emlékszem Ilyés Gyuri, Koroknai Pista és talán Gőgh Laci is ott lehetett- másnap mindenféle DX-ekről, terjedésről, mifenéről beszéltek. Foghegyről.

Most itt az alkalom, nézzük csak meg ezt a rádiózást!

A másnap délelőtt cipekedéssel kezdődött, az emeleti szobácskában helyet találtunk a vevőnek, Laci pedig büszkén húzta elő 8W-os, 14 megás saját készítésű adóját. Alusasszira készült, 6AG7 volt a végfok, tán előtte egy ECF volt a VFO és a buffer. Az LW antenna tank-körrel csatlakozott az adóhoz. A kert végében susogó akácokig húztunk ki egy szál drótot.

Megkezdődött a kusózás, én eleinte keveset értettem, de rohamtempóban tanultam morzézni. A szoba falán lévő térképen üvegfejű gombostűkkel jelöltem meg a sikeres összeköttetéseket és amikor Libanont is meg kellett keresnem, eldőlt minden.

A Bajcsy-Zsilinszki út 5-ben, a félemeleten Hubert Gyuri klubtitkár kedvesen fogadott, azon nyomban be is fizettem az éves tagsági díjat (talán 5Ft volt) és megismerkedtem néhány velem nagyjából egykorú sráccal, köztük Kukucska Pállal, ők voltak Viczián Lacival a "régi" tagok. Idézőjelben, hiszen a klub nem volt még egy éves sem.

Kitelepülés! Polni den! URH! Éjfélkor találkoztunk a Kelenföldi pályaudvaron, a Pécsre tartó kofavonaton mindenki feküdt, nekünk alig jutott egy fél ülőhely. A pécsi autóbuszpályaudvar hajnali 4-kor még zárva, irány a Misina gyalog! Sátorral, csomagokkal, majd belehaltunk. Itt ismerkedtem meg Boros Lajossal a harmadik "öreggel", közeledtünkre HA5CW Vas Lacival gyorsan megitták a maradék pálinkájukat. Szerencse, hogy mi is vittünk. A délre néző lejtőről vigigrádióztuk a YU1-es magyarlakta területeket. 2m-en mindenkinek kvarcvezérelt adója volt, CQ után végig kellett tekerni a vevővel a teljes sávot, hátha hív bennünket (percekig) valaki valahol. Vas Laci nagyon büszke volt a VFO-s adójára. Vajon mi lett vele?

Felgyorsultak a dolgok, megtanultam a morzejeleket, operátori számot kaptam, nemsokára KPM vizsgát tettem. A belvárosi félemeletről sok-sok méter koax vezetett a háztető felett kihúzott W3DZZ-hez (az antennatartók a mai napig láthatók az Erzsébet térről). HA5KC János volt az adófelelős, az ő "DSB"-adójával rádióztunk (1xGU-29), volt egy RG-44-es Marconi vevőnk. Később kaptunk egy TELRAD-200 adóvevőt, ezt állandóan javítgatni kellett, egyszer még a hangfrekis kimenőtrafóját is újratekercseltem...

QSL-lapokért bejártunk a Dagály utcába (a begyűjtött lapokat országok szerint felragasztottuk a klubhelyiség falára, míg ki nem jött egy komplett DXCC), visszafelé mindig ettünk egy lángost, ittunk egy sört.

5maHA5MA Laci: sima lángos : 90 fillér, káposztás : 1Ft 10 fillér

Itt ismerkedtünk meg az akkor 14 éves Zudor Petivel, aki már gyakorlott rádiósnak számított, be is lépett rögvest a klubunkba, csinált is gyorsan valami marhaságot, amiből botrány lett.

1972 augusztus 2-án Egervári Elvtárstól átvehettem az adóengedélyemet. -Maga is nagyon fiatal, csak vigyázzon! - förmedt rám a mindenható rádiótechnikai főelőadó, utalva Zudor Peti csínyjére. Mit számított, madarat lehetett volna fogatni velem!

Május 10-20 : Budapest Napok! Már főiskolás voltam, minden évben vizsgaidőszakra esett a "verseny", de boldogan robogtam a többiekkel Hubert Gyuri rozzant Trabantján Dömörkapura, a Római-partra, Csikóváraljára, Tata Fényes Fürdőre, ahova éppen kitelepültünk, hiszen hamar kiderült, hogy a belvárosi félemelet nem ideális helyszín a versenyzéshez. Sokat rádióztunk, tábortűz és borosüvegek mellett hajnalig tartó beszélgetéseken váltottuk meg a világot, szerelmek szövődtek (persze, hogy lányok is voltak, húszévesek voltunk), barátságok köttettek és semmisültek meg hülyeségeken való sértődések miatt - aztán kötődtek újra.

5ma 1972-ben a Budapest Napokra a Római Part egyik vállalati üdülőjébe mentünk kitelepülni. Itt már HW100 volt a RIG és GP az antenna. A környéken séta közben a Munkásőr Üdülő előtt feltűnt az őrnek a BHG 27 megás kézirádiónk. Ezt a biztonság kedvéért azonnal elkobozták és csak másnap adták vissza.

A GP hangolókondija nyáklemezből készült, úgy hangoltuk, hogy légpuskával addig lőttünk lyukakat a nyákra, amíg jó nem lett (5lv).

Hubert Gyurit Frankó Zsizsi, később Kopasz Imre (†) ex HA5GQ váltotta a klubtitkári székben, Lajos katonának állt, Pali és Péter dolgozott, a főiskolára is csak be kellett járogatni. Kicsit talán ritkábban, de bejártam a klubnapokra, hiszen szinte mindig ott volt - ahogy eszembe jutnak :

Viczián Laci - HA5MA
Boros Lajos - HA5MO
Kukucska Pál KUKA - ex HA5MD
Zudor Peti ex HA5WE
Ferenczi POSTÁSSY Csaba - HA5BV
Szabó Laci - ex (?) HA5GT
Gábor bácsi (†) ex HA5GX még korábban, a háború előtt HAF? unlis.
Básta Rudi bácsi (†) ex HA5KP az örök mókamester, kitelepüléseink vegyes emlékezetű főszakácsa. Pitypangsalátáját ma is emlegetjük.
Magony PROBLÉMÁS Józsi ex HA5VM - mindig betonoznia kellett, vagy más baj volt a társasházzal. Sose ivott féldecit, azt mondta, ő nem félember.

5ma A félemberes duma a Gőgh-é, a Magonyé / 5VM : "2x2 deci wiszkit tisztán"


Juhász Jóska a BEAG-tól, sok leselejtezett anyaggal ajándékozta meg a klubot. Szalagos stúdiómagnója piszok jól szólt.
Vámosi Manricó ex(?) HA5RH
Balázs BÁNYÁSZ Gábor HA5GV - HA5JK interpretációjában Girhes Vince. Ki gondolná, ma is megvan a hívójele.
Sebestyén Zsolt SEBI mint szimpatizáns és hozzáértő.
Tell Vilmos mint az ország akkori egyetlen középhullámú adóamatőre - zenét sugárzott pár wattal a környékre, tudomásom szerint sose bukott meg.
Fórján Csaba, aki faarccal úgy betűzte a hívójelet, hogy kájluvat kájluvat csárli.
Németh Jancsi (†) a gazdasági felelős - ő aztán mindenhez értett.

- és persze lányok a szomszédos lövészklubból, máshonnan.

Később, budapesti tanulmányai idejére csatlakozott hozzánk Dicse Pista MUKI (†) - később HA6OQ -, legfiatalabb lévén ő hozta a sarokról a sört.

Büszkék voltunk, hogy néha megjelent nálunk Hetényi László -ahogy Zudor hívta, Laci papa- HA5BK, a méltán nagyhírű konstruktőr. Sokat segített (nekem pl. gatyába rázta a Kisszövetkezeti vevőmet), sőt később adófelelősünk lett.

Na segítsetek, ki volt még?

Talán már Csaba Zsolt (Rosenkrantz, Kranci) HA5LJ volt a klubtitkár, amikor elkezdtük járni az országot, nemcsak Budapest Napokra, de más versenyekre. Szabó Lacinak köszönhetjük, hogy szezonon kívül eljutottunk a Fővárosi Kettes (számú építőipari Vállalat?) üdülőibe.

Balatonszéplakon májusban Laci és Lajos kimentek fürödni a tóra, fürdőgatya híján anélkül. Kilopóztam utánuk, elvittem a stégről a ruháikat, a nádasból hallgattam a szentségelést, nem mertek kijönni a vízből meztelenül...

Itt húztunk fel a (20m-es?) dipol elé és mögé először direktort és reflektort, de a HW-100-ból (ez váltotta a Telradot) nemigen jött ki 30w-nál több, nem nyertük meg a versenyt (talán CQ-MIR lehetett).

Zánkán többször is jártunk, az itt készült film szerint - operatőre alighanem 5MO Lajos volt - vendégünk volt Gőgh László (†) ex HA5BUB még korábban HA5DI a kiváló tehetségű rádiós. Együtt iszogattuk Kranci Erdőkertesi Rettenetes borát.

5ma Gőgh Lacinál meg kell említeni, hogy HA5DI korában FOC-tag volt. Ez biztos, mert végigolvastam egy eredeti listát és benne van AM bátyánkkal együtt!

Fényes Fürdőn a rendőrség betöréssel gyanúsított bennünket (valami vandálok feltörtek pár víkendházat), de mégis ott csináltunk először a magas nyárfák csúcsára felhúzott sima dipollal az ARRL 10m-es versenyen először 1000 feletti QSO-t (akkor még csak K/W és VE számított). Lajossal ott ölelgettük egymást örömünkben.

Aztán lehetőség adódott, hogy véget vetve a cigányéletnek, állandó helyet kapjunk az alsógödi MHSZ kastély toronyszobájában, ott, ahol úttörőként már jártam.

Örököltünk egy - két BKV-oszlop egybefordításával készült - magas oszlopot, rajta egy G4ZU-beamet. Ez nem volt valami jó, leszedtünk és felszereltünk a helyére egy 2 elemes 3 sávos Cubical Quadot, életünk első jó antennáját. Itt kóstoltunk bele először az antennamunkákba, Lajossal egy egész napot töltöttünk az oszlop tetején, kosárban húztuk fel az ételt-italt. Olyan jól sikerült, hogy a következő versenyt 5000 feletti QSO-számmal zárhattuk, ezzel megverve nagy riválisunkat, a HA6KNB-t (ma HG6N). Meg is látogattak bennünket, mi is őket -először még HA6NP (†) NagyPocak idejében-, innen datálódik a barátság a két klub között.

Télen akadozott a fűtés, a gondnok (Zoli bácsi) minősíthetetlenül pocsék borát a jó viszony fenntartása érdekében innunk kellett, de nagyon szerettünk oda járni. Nyáron átúsztunk a szigetre a hurkáshoz, törzsvendégek voltunk a közeli étteremben, Rudi jóvoltából motorcsónakáztunk. Ez idő tájt csatlakozott hozzánk egy időre Nagy-Kovács Elemér HA5UD és ekkoriban lépett közénk Gál Ernő HA5OG és Kerper SZÉPARCÚ Attila (†) HA5TH is. Egyszer egy versenyre lejött Hegedűs Jani HA5JK - szemtelenségünk szerint Hegedűs D(agi) János- de az elején befalt pár szál kolbászt forró kenyérrel, végig csak nyögött. Szóval jól éltünk. Itt tartottuk Alex - ma RZ3OV búcsúbuliját. Alex a megszálló szovjet hadsereg századosa volt, de mi inkább lelkes amatőrként, önzetlen jóbarátként ismertük meg, ma is emlegetjük látogatásunkat a gödöllői (ezt nem tudta kimondani) szovjet laktanyában.

Minden jónak (szerencsére a rossznak is) vége szakad egyszer, megkezdődtek a kastély felújítási munkái, közölték, hogy ki vagyunk rúgva, a toronyszoba - legalábbis úgy tudtuk - valami fontos elvtársnak kell, ha elkészül. Hosszas tanakodás után Rudi vezetésével levelet írtunk a számunkra felfoghatatlan magasságokban székelő Kiss Lajos Vezérőrnagy Elvtárshoz, az MHSZ főtitkárához, (ezekre a nevekre persze nem, vagy nem jól emlékeztem, a Google segített) elpanaszolván kiseprűztetésünket. Lett is égbekiáltó botrány, óránként ordított valaki velünk telefonon Kollár Elvtárstól kezdve a legutolsó MHSZ-katonáig, aki úgy gondolta, lecseszhet bennünket.

5ma Kacsóh elvtárs volt a legjobban felháborodva a szolgálati út be nem tartása miatt.

De - érdekes módon - mégse lett baj, a főtitkár 100.000 Ft-ot adott, hogy építsünk magunknak QTH-t, ahol akarunk. Mi akkor már tudtuk, mit akarunk.

Lajosnak köszönhetjük az egészet. Lajos szülei és rokonai Gyömrőn vettek telket, hogy a 60-as, 70-es évek szokásainak megfelelően ott kertészkedjenek, kiegészítvén a szűkös forrásokat. Így hát Lajos is odajárt, ismeretségeket szerezett. Talán 1983 tavaszán egy gyömrői honvédelmi nap alkalmával utazott le a klub először Gyömrőre Tarsoly Lajos (később HA7WY) helyi MSZMP titkár meghívására. Sátrat állítottunk, bemutattunk, népszerűsítettünk. Felmerült, hogy helyet keresünk, Lajos felajánlotta a faluszéli MHSZ-lőtér melletti placcot, a régi piacteret. Boldogan elfogadtuk.

Tarsoly Lajosnak nem tudjuk elégszer megköszönni azt a rengeteg segítséget, amit a faház felépítése és az állomás kialakítása során kaptunk tőle. A helyi TÖVÁLL-on keresztül szerszámokat, néha anyagot, sőt Unyi Pista személyében munkairányítót kaptunk. Neki, és szomszédunknak, néhai édesapjának, Feri bácsinak is rengeteget köszönhetünk. Megkezdődött az alapásás, betonozás - természetesen mindez önerőből. Kuka adagolta - néha spórolósan - a cementet, mi többiek ástunk, betonoztunk. Ekkor már - egy sikeres sorköteles tanfolyam következtében - köztünk volt Kardos István PISTIKE HA5AHX és Szatmári József SZATYOR ex HA5AHU is. Lajos tanította őket morzézni, de mai tudásukat ismerve bátran állíthatom, hogy inkább a kocsmába jártak.

Csakhogy a dolgok változnak. Szatyor már nem klubtagunk, de jó hallani, hogy előre lépett:

5maJelenleg HAREC fokozatú vizsgám van, ennél magasabbat a jelen szabályozás mellett nem érhetek el.
Szerényen QSO-zom angolul, van néhány CW-összeköttetésem, kipróbáltam a DIGI üzemmódokat. Az SSTV még hátra van.
Néhány, nem túl rangos, de számomra kedves diploma tulajdonosa vagyok.

Gratulálok és további sikereket kívánok.

5maMi a Szatyorral nem sorköteles tanfolyamról kerültünk a Klubba, hanem Krancit ismertük még úttörő korunkból a HA5KFM-ről.

Minden szabadidőnket ott töltöttük, pedig már többen családos emberek voltunk. Pistike ugrálva döngölte a földet, Ernőt letettük a félkész emésztő aljára ásni, ittuk a kánikulában a vizeshordóban hűtött "tűzforró" Fátra sört, esténként a strand mellett Donald Bélánál szórakoztunk (kulturáltan), éjjel a pártházban aludtunk, reggel ettük az udvarról a "mézédes és vajpuha" körtét. Hej, ha azok a falak mesélni tudnának...

Megvettük 100.000-ért a faházat (a tetőre már nem futotta), ácsot kaptunk a felállításhoz, akinek az volt az első dolga, hogy felaprította a főtartót. Mikor leesett és összetörte magát, Tarsoly Lajos maga jött ki építeni, hogy a megígért segítség meglegyen. Elkészült a ház, beszereltük a vizet, villanyt, csatornát, kis konyha, fürdőszoba is készült. Az utcáról a 70m-es kábelárkot már Lajos ásatta ki, arra már nem futotta az erőnkből.

Az átadóünnepséget a Töváll ebédlőjében tartották, volt vacsora, kaptunk valami oklevelet és Kacsóh elvtárstól egy FT-757GX-et.

Az antennaoszlopokat a Töváll gyártotta.

5maPistikével együtt áthangolt Veszprémek és Marosok árából fizette az oszlopokat a klub! Volt, hogy a 100.000 Ft-os állami működési költségen felül 300.000-et termeltünk!

Az alapgödröket (egy kivételével) magunk ástuk ki is magunk is betonoztunk. A forgatók felszerelésében segített, majd levizsgázott és hívójelet kapott Újvári Imike TATA HG7WN. Nyugdíjas mozdonyvezetőként lett rádióamatőr Mikoleczki Feri bácsi (†) ex HA7BG. A közeli Maglódról állt közénk Krasnyánszki HAJDÚ Jóska HA7JDU.

5maMikor Jóskával hívójelesként megismerkedtünk, kiderült, hogy egyszerre voltunk a gödi rádiós úttörőtáborban gyerekként. Otthon előszedtem az emlékbe elrakott piros nyakkendőmet és megtaláltam rajta a Jóska aláírását.

Ekkorra már Kranci leköszönt, a klubtitkár Tóth Miklós HA5WU lett.

Ahogy egymás után készültek az oszlopok, először az alsógödi quad került fel, később 5 és 6 elemes monobander Yagikat készítettünk és szereltünk fel a 3 felső sávra. 7 megára egy 3 elemes full-size Yagi készült, de ez sajnos nem sokáig állta a téli viharokat, egy 2 elemes Quad került a helyére.

Rudi a helyi iskolában is népszerűsítette a rádióamatőrködést, ennek eredménye Kovács KIS Viktor HA7SBQ és Gál Csaba DH7KU ex HA7XQ rádióssá válása.

Közben elkészült a tűzrakóhely és az asztal a padokkal, felállítottuk a leselejtezett katonai teherautókról nyert bodegákat, így ritkábban és messzebbről idelátogató tagjainkat, Kósa JUNÓ Tibit (HA1US) vagy éppen Zsikét (HA1AS) is le tudjuk ültetni, el tudjuk szállásolni.

Sok versenyen indultunk, szép eredményeket értünk el. Ebben az időben a versenyeken gyakori vendégünk volt Pitman Zoli HA1AG, Pék Ottó HA1AD és Retkes János (†) HA8UB is

ha1ag Emlékszem, hogy 89-ben vitt el a Juno hozzátok, és amíg ki nem költöztem külföldre, számos otthoni ajtócsapkodást okozott a "gyömrőzés". A fősuli meg a westeles évek alatt is rengeteg élmenyen kötődik Gyömrőhöz, az első, igazi NAGY állomásról vegigkusózott SOAB (96 WWCW). A Lajossal rendszeresen kihúzott Beverage, "ami akkor jó, ha a Ferihegyi reptéren van a vége" :) s nagy kajálások. Igazándiból ott szoktam rá a sörre is :)

Büszkék vagyunk arra, hogy évekig klubtagunknak tudhattuk az ideiglenesen Magyarországon dolgozó Mike-ot (Mihály, WØYR) és Tom-ot (N9NC). Mindketten sokat segítettek, Mike-nak köszönhető az RTTY üzemmód beindítása. Már elköltöztek, de a kapcsolat nem szakadt meg.

Egy ideig fontos tagunk volt HA8LNN Zolika és HA7JJS Sanyi is.

Manapság - de erről majd többet a "Rádióklub jelene" részben - a rádiót már a tagok hozzák, a forgatók mind gyáriak, a 3 felső sávra 2 egyforma 5 elemes 3 sávos TRIVAL Quad van fent, 7 megára egy 2 elemes Quad, az alsó sávokra dipolok.

Újabb tagjaink Visky Karcsi HA5BVK és Visky Gábor HA5BVG, manapság 5MA után talán ők a legaktívabbak.

HA7CR Miki is gyakran kijár, legfőbb erőssége a csülkös bableves, de ő gondozza a klub VHF jeladóit is.

Kőhalmi Jóska HA5KJ is eljön néha, nélküle sokkal gyengébb lenne a technikai háttér, Lacival együtt sokat dolgoztak a "soha-el-nem-készülő" végfokunkon, ami végül - Jóskának köszönhetően - mégiscsak elkészült. A GU-81-es végfokot is Jóska készítette.

Legújabb tagjaink pedig Benkő Feri HA4BF és Varga János HGØNPJ. Informatikusok. Feri segítsége nélkül ez a honlap nem létezne.

Nemrég elkészült az ötödik oszlop is, ez HA5MA Laci érdeme, az ásás, betonozás, antennaszerelés közös munka. Van rajta 2 db 6 elemes Yagi 6 méterre (itt is megköszönjük HA5JI Gyuri nagylelkű támogatását) és egy forgatható WARC dipol. Az URH oszlopon évek óta csak egy árva 9 elemes F9FT figyel, az URH fejlesztések során eddig rendre elcsúsztunk valamin. Itt még sok tennivaló lenne.

Szerencsére néha jönnek új tagok, fiatalok is, de fogyunk és persze öregszünk. Van, aki elment közülünk, van, aki ilyen-olyan okok miatt már nem rádiózik, van, akit elküldtünk és van olyan is, aki remélhetőleg visszatér.

Azok, akik a hetvenes évek legelején lelkes ifjúként kezdték a rádiózást - HA5MA, HA5MD, HA5MO és magamat is ide számítom -, ma mind 60 felett vannak. A még öregebbek - de sajnos pár fiatal is - örökre eltávoztak.

De azért évenként még a legfontosabb versenyekre összeszedjük magunkat, a HA-DX-en mindig indulunk -volt, hogy különleges hívójellel, (HG55ØREX) - és hosszú idő óta tagjai vagyunk a világbajnokságon résztvevő válogatott csapatnak, a HGØHQ-nak.

2007-ben a horvátországi Pasman-szigetről rádióztunk a HA-QRP versenyen.

2011-ben a HA4ØKKC hívójellel ünnepeltük meg a klub negyvenedik születésnapját.

5ma2014-ben - HA5GY Pista ötlete alapján - klubunk bejegyezette a HG72QRP hívójelet is.

A szarvasi találkozón mindig ott vagyunk, Gyömrőn több SOTA-összejövetelt is szerveztünk, jó kapcsolatokat ápolunk a Jánoshalmi Rádióklubbal és évről évre örömmel teszünk eleget HA8ZO Karcsi hajósi meghívásának.

Péntek délutánonként néha csak úgy összejövünk, főzünk valamit a bográcsban, beszélgetünk, sörözünk.

A legközelebbi sörözésre gyere el te is!

 

Javíts bele! Egészítsd ki!

Írj saját verziót! Küldj fényképet, videót, filmet!

Írd meg a véleményedet!

Gál Csaba segítségével digitális formát kapott néhány régi filmfelvétel, kicsit megvágtam, feliratoztam őket. Vajon ki lehetett az operatőr?

 

                         

 

 

 

Egyelőre itt egy gyűjtemény régi képekből, sok régi fotót szkennelt be Laci, 7SBQ Viktortól is érkeztek képek. Válogatás céljából több, mint 200 fotót feltettem ide. Nézd meg őket, olvasd el a fejléc alatti leírást, mondj véleményt.

 


Segíts bővíteni az archívumot! Írjuk meg együtt a klub történetét!

 

Bp. 2014 ősz

73 Viktor HA5LV5lv

 

Hogy mi történt azóta? Olvasd el a blogon!

 


UPDATE 2016 március

Most, 2016 tavaszán, régi VIDEO-8-as és VHS felvételeim rendezésekor (köszönet Pistikének a kölcsönadott kameráért, Lacinak a VHS lejátszóért) újabb felvételek kerültek elő. A felvételek időpontja, az operatőr személye nem mindig tisztázott, aki tudja, segítsen.

A videofájlok jelszóvédettek.

Szarvas 2003 Képek az amatőrtalálkozóról  06:22 

SOPRON 2003 Képek az amatőrtalálkozóról  07:35 

Buli Gyömrőn a 2005-ös BURABU után HA8ZO, Géza bácsi, HA5GY, HA7JJS, HA5WU, HA5BVG, HA8LNN,  HA5MO, HA7SBQ.  04:16 

HA/4X6TT Gyömrőn 4X6TT, WØYR, HA5WE, HA5LV  02:16 

Disznóvágás Gyömrőn HA1AS, HA7JDU, HA5MA, HA5LV, HA5AHX, HA5AHU, HA5WU, Gál Csaba, Kovács Viktor, Unyi Feri bácsi, Marika néni, Unyi Pista, Csaba apukája   05:16 

Disznóvágás Gyömrőn brutál verzió 18   16:25 

 

 

 

 

2018 májusában Vincze Pista (5GY) jóvoltából előkerült egy régi RT-cikk :

TNX Pista!